I förrgår hittade jag jättefina minimuffins-/tvålformar i silikon som jag köpte. Tanken var att göra lite större chokladpraliner med hjälp av dem. Det är fortfarande på försöksstadiet kan jag meddela.. ;) De första jag gjorde blev nougatfyllda mörka praliner. Sen provade jag med en kokosboll i en med mörk choklad runt och det blev jättebra (bilden).
Tänkte sen att vit choklad runt kokosbollarna vore coolt färgmässigt men ville inte ha så hård chokladyta så jag tänkte att jag skulle göra tryffel av den vita chokladen..Hm.. det SER fint ut.. men det stelnar inte ordentligt.. :( Får tänka om. Nu idag ska jag baka en kaka som jag blev bjuden på när vi hade avslutning i projektet, den var supergod.. Får se hur det går..
Ska hem till syrran i eftermiddag och fira hennes sambo som fyller år imorgon.. tänkte ta med stora kakan dit.. får se om jag ändå kanske tar med de mjuka .. vad ska jag göra annars? Hmm.. de kanske kan äta dem med sked? Hehe.. ;)
Titta det fungerade ju :) fast de med vit choklad ser verkligen ut att ha flytit ut... sparade du några till oss :)
SvaraRaderaJa, det var lite rinnigt först men de stelnade så pass att jag kunde ta loss dem från formarna och ta med. (Bilden är tagen innan det stelnat, de blev lite ljusare sen) De blev MYCKET uppskattade smakmässigt så de ska jag göra igen, fast lite modifierade nästa gång.. :) Lite mindre och lite hårdare choklad. Och nä.. lämnade över allt till dem! hehe..
SvaraRadera