"Brödsnibbar"
Ett lättbakat bröd som bara jäser en gång, stjälps upp på bänken och plattas ut för att
sedan skäras i snibbar och gräddas.
Ingredienser till 15 st
25 g smör
5 dl vatten
25 g jäst
11 dl vetemjöl
2 tsk salt
Gör så här
1: Smält smöret och blanda med vatten tills det är fingervarmt, 37 grader.
2: Lös jästen i lite av vätskan. Blanda i resterande vätska + salt + mjöl.
3: Arbeta degen smidig i bunken. Ställ att jäsa i 1 timme ca.
4: Värm ugnen till 250 grader. Häll ut degen på mjölat bord och platta ut den till ca 2 cm tjocklek.
5:Skär degen i bitar med en degskrapa eller kniv. Lägg bitarna på bakplåtsklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler.
(Receptet kommer från Allt om Mat)
Jag hade inget smör hemma så jag tog samma mängd rapsolja och det blev jättebra det med! :) Och så blev inte mina snibbar men det spelar ju ingen roll, man kan göra vilken form på dem som helst. Mina blev mer i storlek och utseende som korvbröd. Typ. :)
***
Ser gott ut!!
SvaraRaderaDet var jättegott! Kan rekommendera att testa. Det var så lätt att göra, inte mycket knådande och bara en jäsning :)
SvaraRadera